K1.jpg

Sector:                                  Residential

Location:              Southend-On-Sea, UK

Size:                                          60 Units

Client:               Brightfield Pinnacle Ltd

 

The proposed concept is for the change of use of the existing office building on Victoria Avenue to contemporary residential apartments. One of the main aims is to liven up the facade. The Curtain Concept will address this issue by adding a colourful layer to the elevations.

We also developed an innovative concept for a roof extension. to increase the residential provision by developing five individual, four bed houses on the roof.

The access to the roof is from the main circulation core which leads to an open external roof terrace. This outdoor area will act as a shared amenity space for the residents and allow them to live in a house with a fantastic view, in the heart of Southend-On-Sea.     

K2.jpg
K3.jpg
K4.jpg